Stručni saveti u ishrani svinja
Za mnogo prasadi i mnogo mesa

Vredan udeo krtog mesa kod tovne svinje zavisi već i u ishrani suprasne krmače, budući da se već u majčinoj utrobi razvija mišićna masa. Nakon rođenja, udeo nemasnog mesa se dalje određuje razvojem praseta i dnevnim prirastom.
Kasnije u štali, za tov je važno da se životinje previše ne udebljaju, a da ipak rastu na visokom nivou i da se pravodobnim klanjem postigne optimalan procenat udela krtog mesa.
Ovaj primer ukazuje još jednom na uzajamno delovanje koje nastaje između životne i produktivne faze.
Svako ko učestvuje u proizvodnji svinjskog mesa bi trebao, na svom području, da postigne najbolji mogući učinak.
Zatim, životinje je potrebno optimalno pripremiti za sledeće faze. To povećava dobit u zatvorenom sastavu i stvara odlučujuću prednost u odnosu na konkurenciju, u proizvodnji.
Dakle, uspešna proizvodnja prasadi i kvalitetnog mesa moguća je samo ako su optimalno zadovoljene potrebe životinja u različitim životnim i produktivnim fazama.